Dezvoltare Alternativa

Dezvoltarea Alternativa este numele unei serii de programe de dezvoltare personala care sunt concepute de voluntarii asociatiei Vieti Autentice. Acestea au la baza studii care si-au demonstrat valididatea in decursul anilor si cele mi noi descoperiri din neurostiinta.

Primul dintre programele publicate este ghidul e introspectie “Cine Sunt EU?”care ar trebui sa fie baza, sau punctul de plecare pentru orice demers de dezvoltare personala.

„Cine Sunt EU?”

Prima impresie a fost că este prea simplu ca să meargă, apoi mi-am dat seamă că tocmai pentru că le-am considerat aşa de simple nu mi-am răspuns niciodată la întrebările astea, că întotdeuna am aşteptat să găsesc un fel de pilula magică, nemaivăzută, care să-mi rezolve problemele. Acum mă bucur că am descoperit acest program de autocunoaştere. În simplitatea lui e genial.” Maria Vasilescu – Bucuresti

De ce să te cunosti pe tine?

Avem tendinţa să nu fim conştienţi de credinţele şi obiceiurile care ne influenţează cel mai mult viaţa. Când devenim conştienţi de lucrurile de care acum nu suntem conştienţi, putem alege să ne confruntăm cu ele în mod adecvat.

Prea des căutăm în afara noastră când ne lipseşte câte ceva – succes, înţelepciune, iubire, abundenţă, împlinire…, nu realizăm că avem deja în noi tot ce am putea avea nevoie.

Astfel descoperirea noastră este, întâi de toate şi în special, o călătorie spre conştiinţă, auto-înţelegere şi acceptare. Nu este o misiune de auto-îmbunătăţire. Dacă considerăm că nu suntem destul de buni, că trebuie să învăţăm sau să muncim mai mult pentru a deveni mai buni, atunci am pierdut din vedere frumuseţea vieţii noastre, aşa cum e ea. Când ne deschidem spre a ne iubi şi accepta, necondiţionat, permitem iubirii noastre înnăscute, forţei şi inteligenţei să iasă la suprafaţă în mod natural.

Totul ține de conștiință

Este pur şi simplu imposibil să ne rezolvăm problemele sau chestiunile cu care ne confruntăm în viaţă fără să ne cunoaştem.

 • Cum putem şti ce să facem dacă nu ştim cine suntem?
 • Cum putem relaţiona sincer cu ceilalţi dacă nu stabilim întâi o relaţie profundă cu noi înşine?

Acesta este un program de auto-descoperire prin conştiinţă. Înţelegi cine eşti, dar cunoşti detaliile? Suntem fiinţe extrem de complexe şi totuşi suntem înclinaţi să ne acceptăm fără a cerceta. Când într-adevăr începem să acordăm atenţie gândurilor noastre, sentimentelor şi conduitei, descoperim că există atât de multe lucruri în noi de care nu ne dăm seama.

Esti pregatit sa explorezi… sa intrebi… sa iei aminte?

Pregăteşte-te să întâlneşti pe cineva cu adevărat fascinant: Pe Tine!

„Cine sunt eu?”

În noul meu program “Cine Sunt Eu?” o să descoperi cum să-ţi folosesti cel mai puternic instrument pe care îl ai la îndemână, Intuiţia Ta. O să înveţi să foloseşti liste cu sute de opţiuni în care să-ţi laşi Intuiţia să aleagă ce ţi se potriveşte.

 • Să afli care este fundamentul tău mental, emoţional şi fizic
 • Să-ţi cunoşti puterea şi unicitatea
 • Să devii conştient de slăbiciuni şi provocări
 • Să afli cine eşti ca individualitate

Ce Primesti

 • Primeşti un manual de lucru cu exercitii care să te provoace la diferite teme de introspectie.
 • 20 de mesaje de suport pe email, pe care le vei primi în decurs de 40 zile.
 • Primesti o multitudine de liste de lucru cu Intuitia Ta.

Iar la sfârşitul acestui program vei avea raspunsul la întrebările:

Cine eşti acum? – Un sumar care recapitulează reperele despre cine simţi tu că ai fi

Cum te tragi înapoi de obicei? – Liste de sisteme de apărare şi credinţe restrictive

Ce este de vindecat? – Introspecţii asupra lecţiilor tale principale de viaţă şi un
inventar asupra ideilor nesoluţionate şi nevoilor nesatisfăcute

Încotro te îndrepţi? – Introspecţii privind următorul tău pas spre creştere

Aceste metode de introspecţie te vor ajuta să îți cunoşti potenţialul, să-ţi cunoşti şi elimini blocajele şi în final să te bucuri de viață.

Acum poti să alegi

 • Sa traiesti cu temerile tale, să-ţi autosabotezi proiectele şi în final viaţa, să visezi fară ca nici unul dintre visele tale să se îndeplinească
 • Sau să beneficiezi de o sinteză a unor metode cunoscute din psihologie care m-au ajutat pe mine să mă cunosc şi să mă înţeleg şi să am o bază solidă pe care să-mi pot construi o viaţă aşa cum o vreau eu.